Vijf elementenleer

Een succesvolle onderneming staat als een "huis”

Vol met ideeën van het element HOUT

Vanuit de passie en zichtbaarheid van VUUR

Met de stabiliteit en zorgzaamheid van AARDE

De DOE kracht van metaal

En de communicatie en flow van WATER

De essentie van vijf elementenleer

Al deze elementen vind je terug in de natuur, kleuren, organen, voedingsmiddelen, richtingen, karaktereigenschappen, seizoenen, emoties, bewegingen en nog veel meer. Deze vijf elementenleer is ook de basis van Feng Shui, BaZi en I Tjing. De basis van de Chinese Metafysica. Het draait allemaal om de balans van deze elementen. Ze versterken elkaar, ze remmen elkaar af, ze corrigeren elkaar.  Maar ook de basis van jouw leven, jouw geboorte energie, jouw bedrijfsfundament.

Om als voorbeeld te geven staat hout voor het hebben van ideeën, maar ook voor de lente en de kleur groen. Zie je het als je aan de lente denkt? Het landschap wordt weer groen, bij de meeste mensen beginnen er allerlei plannen en ideeën te borrelen, allemaal hout energie.

Je kunt je ook voorstellen dat het voor je bedrijf goed is om al deze elementen in balans te hebben of juist tijdelijk een element te versterken of af te zwakken als er veranderingen nodig zijn.

Stel je ook eens voor als in je bedrijf alleen maar hout energie aanwezig is, heerlijk al die ideeën maar wie maakt ze zichtbaar,(vuur), wie zorgt dat ze uitgevoerd worden (metaal)?

Door naar al deze elementen te kijken en de balans erin kun je je bedrijf geven wat het nodig is. Ik maak analyses voor je en geef je adviezen, en dat allemaal zonder ellenlang onderzoek en hoge kosten, maar gewoon in een paar uur tijd. De analyse doe ik, het gesprek doen we samen, en jij gaat de acties nemen. Hoe concreet is dat .

Wil je ook weten hoe jij je bedrijf een boost kunt geven naar meer succes en voldoening? Neem snel contact met mij op.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang mijn gratis ebook: 
"Creëer in 10 stappen een succesvolle werkplek"!